20 juli 2018

Wie is eigenlijk de bedenker van de inflatietheorie van de oerknal?

Linde_Guth

De ontdekking van de B-mode polarisatie in de kosmische microgolf-achtergrondstraling met de BICEP2 detector wordt meestal in

Reacties

  1. Rob Heusdens zegt:

    De oorspronkelijke theorie vorming van de inflatie theorie ligt dus bij de sovjet-wetenschapper Starobinsky, die als eerste dergelijke theoriën formuleerde en publiceerde. Westerse wetenschappers geven vaak aan dat zij niet op de hoogte waren van deze wetenschappelijke publicaties, en dus in feite zelf deze theoriën herontdekten, maar als je naar de publicatie datum kijkt van het werk van Starobinsky (5 dec. 1979) en het feit dat Alan Guth op 6 dec. 1979 voor het eerst met de inflatie theorie op de proppen komt, is de vraag of dat echt toeval is.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.