15 augustus 2018

De Aarde en Maan zijn 4,47 miljard jaar oud

aarde_maan

Op grond van ouderdomsbepalingen van gesteente uit de aarde en modelberekeningen door een internationaal onderzoeksteam heeft men kunnen bepalen dat de maan en aarde beiden 4,47 miljard jaar oud zijn, 95 miljoen jaar jonger dan het zonnestelsel. Het team onder leiding van

Reacties

 1. Hephaistos zegt:

  Dus de botsing met “Theia” vond dus veel eerder plaats dan gedacht?

  • Enceladus Enceladus zegt:

   Kennelijk. Voor mij was het ook nieuw om te horen dat ‘we’ oorspronkelijk twee manen hadden en dat die middels een botsing zijn gefuseerd tot de huidige maan. Ik vind het wel een plausibele verklaring voor de verschillen die we aantreffen in het Maan-oppervlak.

   groet,
   Gert (Enceladus)

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.