19 juli 2018

En dat is twee

Jan, Daniela, Joe Taylor en ik (credit foto: Theo Dekkers)

Jan, Daniela, Joe Taylor en ik (credit foto: Theo Dekkers)

Anderhalf jaar geleden ontmoette ik in Leiden Brian Schmidt, de Amerikaans-Australische sterrenkundige die in 1998 de versnelde uitdijing van het heelal had ontdekt en die daarvoor in 2011 samen met

Reacties

 1. Enceladus Enceladus zegt:

  Leuk! Op naar die andere Nobelprijswinnaars. 😉

  groet,
  Gert (Enceladus)

  • Tsja, wie weet dat we 23 mei a.s. Gerard ’t Hooft nog kunnen ontmoeten, dat zou leuk zijn. Stephen Hawking heeft bij mijn weten nooit de Nobelprijs ontvangen. Maar dan wil ik ‘m toch nog wel willen ontmoeten hoor. 🙂

   • Enceladus Enceladus zegt:

    Je hebt warempel gelijk! Voor mij hoort Hawking tot de allergrootsten. Ik beschouw hem als de Einstein van deze tijd. Onbegrijpelijk dat hij nog nooit de Nobelprijs heeft gekregen.

    groet,
    Gert (Enceladus)

 2. Tinslee J. zegt:

  Zo te zien was het een geslaagd openings feestje. Hopelijk heeft de Champagne rijkelijk gevloeid 😉

 3. Monique Monique zegt:

  Wat een wereldfoto, Arie! En met Govert Schilling nog wel! Wat kan die man toch altijd boeiend vertellen 😉

 4. Jan Brandt zegt:

  “Een zware beproeving”???…Nou, dat was het zeker…..alsof er “een supernova van plezier” vlak naast me is ontploft……….ben echt helemaal doorzeefd met “astronomische pret neutrino’s”….jemig de pemig!!…..Merk dat ik “the day after” stevig last heb van een heftige “astro-emo-kater” en zal zeker nog wel een paar daagjes nodig hebben om helemaal “uitgestuiterd” te geraken…oh joepie….aarrrgghhhh!!!!

 5. Jan Brandt zegt:

  Hmmmm toch maar effe “emotioneel terug naar Moeder Aard” om te vertellen dat deze zelfde leuke Govert Schilling volgende week zaterdag een lezing komt houden op de voorjaarsvergadering van de werkgroep Astrofotografie te Oss……enne….dan hebbie twee leuke vliegen in ene klap…..Govert z’n immer onnavolgbare astro-babbel gecombineerd met de “amateur astronomische ere-divisie sfeer” van zo’n bijeenkomst van “plezant astrofografisch ongeregeld”!!

  • Monique Monique zegt:

   Ja, die Govert mag ik wel. Helaas zit Oss er niet in. Maar anders zou ik mijn Govert Schilling boek meenemen om persoonlijk door hem te laten signeren (als de kans zich zou voordoen) 😛

 6. Jan Brandt zegt:

  Hoi Monique…. jammer….maarre…ik zal hem de groeten doen namens jou, OK?? Trouwens, de kans om jouw boek te laten signeren door Govert Schilling is groot genoeg hoor. Hij is namelijk een graag geziene spreker in (amateur) sterrenkunde-land!!

  • Monique Monique zegt:

   Lieve Jan, dat zou ik best leuk vinden (hihi), doe maar. Al heeft de beste man geen flauw idee wie ik ben natuurlijk. Maar… de gedachte maakt mij nu al blij 😀 Mocht de gelegenheid zich ooit voordoen om hem in het eggie tegen te komen, dan neem ik boek én camera mee om ons te vereeuwigen 😉

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.