19 juli 2018

Hubble kan nu veel nauwkeuriger afstanden meten

Hubble parallax

 

Dankzij een nieuwe techniek kunnen astronomen met behulp van de Hubble-ruimtetelescoop voortaan de afstanden van sterren tot op 10.000 lichtjaar meten

Reacties

  1. Doen ze dat nu pas ? ik dacht dat al gebruikelijk was, omdat dat het meest logische is

  2. Dat bedoel ik juist, ik dacht dat ze dat op die manier al lang deden, hoe groter de lijn, ellips of cirkel, hoe dichterbij het waarnemingsobject is , zo zie je ook wat hun baan is ten opzichte van het geheel, want hiermee zie je ook de baan die sterren / melkwegstelsels hebben, ten opzichte het verschil van het geheel beeld die het verste weg staan, in time, you will see you own milkyway direction

    Het mooie is we gaan de ruimte op grotere afstand driedimensionaal zien, en dat is mooi!

    Het zou een mooi idee zijn om nog verder de afstanden in lijn vast te gaan zetten, om een waarnemings-satelliet de ruimte in kijkend in een baan te zetten bij Mars of bij Saturnus, idee voor Cassini-Huygens om een Saturnus-jaar dat te laten doen, of om iedere maand even op een vastpunt ergens gericht in de ruimte te laten kijken, dan zie je van de nog verder weg gelegen melkwegstelsels in een vaste lijn, en minder ver weg in een stippellijn, Dan kan je nog beter 3D beeld krijgen van de ruimte op een nog grotere afstand, Startrek, vanaf hier visual reality motion travelling in space ^^ 😉 .

  3. De “betrouwbaarste”? Is dat nieuw Nederlands?

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.