21 juli 2018

Maantje in de maak?

Cassini heeft ons de afgelopen jaren al vaker getrakteerd op fraaie beelden en interessante ontdekkingen, maar nu lijkt het er warempel op dat we getuige zijn van de geboorte van een nieuw maantje bij Saturnus!

Reacties

 1. Monique Monique zegt:

  Gefeliciteerd met je ‘gezinsuitbreiding’, Gert 😉 Ik ga beschuit met roze muisjes eten. Leuke naam Peggy.
  (Was mijn favoriete strip toen ik als jong meisje op de Tina zat)

  • Enceladus Enceladus zegt:

   Ha ha! Tja, op grond waarvan NASA nou bepaald heeft dat het een meisje is?

   Ik heb overigens al een mailtje naar NASA gestuurd met het voorstel om Peggy op termijn om te dopen in Apógonos.

   groet,
   Gert (Enceladus)

   • Als de NASA jouw voorstel steunt en deze maan Apógonos gaat noemen ontkurken we de champagne! Ik denk overigens dat niet de NASA hierover gaat, maar de naamcommissie van de Internationale Astronomische Unie. Je kan denk ik beter een mailtje naar hun sturen.

    • Enceladus Enceladus zegt:

     Ja, dat is warempel ook zo!
     Ik ga even kijken of ik daar een mailadres van kan vinden.

     groet,
     Gert (Enceladus)

     • Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt:

      Enceladus, ik heb jouw artikel een klein beetje aangepast 😉

      Oh, verder sluit ik me helemaal aan bij Arie 😀

     • Enceladus Enceladus zegt:

      Ik zag je toevoeging. Wel een interessante hypothese dat er al vaker manen vanuit de ringen zijn ontstaan. In dat licht is het dan wel weer grappig dat Enceladus met zijn ‘ijs-geisers’ dan weer de ringen voorziet van nieuw materiaal. 😉

      groet,
      Gert (Enceladus)

     • Eh…. even via deze blog: Olaf z’n Astroblog over de maansverduistering was eh…. chronologisch niet helemaal correct – soort van tijdsdilatatie. 😉 Op zijn verzoek heb ik de blog verwijderd en daarmee zijn ook de reacties die er op waren binnengekomen verwijderd.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.