19 juli 2018

Video: op een neer met die Falcon 9 raket van SpaceX

spacex_f9r

Gisteren had ik het over het hergebruik van de Falcon 9 raket, waarmee afgelopen vrijdag de Dragon succesvol is gelanceerd, de capsule die op Paaszondag koppelde aan het ruimtestation ISS. De ruimevaartondernemering van Elon Musk, bouwer van zowel de Falcon 9 raket als de Dragon capsule, wil toe naar het gebruik van raketten en capsules die niet eenmalig in gebruik zijn en die na een plons op de zeebodem belanden, maar die opnieuw te gebruiken zijn. SpaceX heeft al heel wat testen achter de rug met de Grasshopper-raket, die verticaal kan opstijgen

Reacties

 1. Co van Driel zegt:

  Waanzinnig hee, hoe dat ding weer keurig naar beneden komt.

 2. Enceladus Enceladus zegt:

  Wow! Als je dit 20 dagen eerder had geplaatst, dan had ik gedacht dat het filmpje getrukeerd was.
  Ongelooflijk dat dit kan!

  groet,
  Gert (Enceladus)

 3. Hadrianus zegt:

  misschien hebben we over een aantal jaar zelfs hele terugkerende raketten! less $$$$$$$$$!

 4. Eehhh,, ik wil niet veel zeggen, maar eh, deden ze dat 50 jaar geleden ook niet? 🙂
  http://youtu.be/1D4GIM2bEbg

  • Ja klopt, maar die testen waren bedoeld voor de omstandigheden op de maan, dus bij de lagere zwaartekracht. De raketten van SpaceX moeten gewoon kunnen opstijgen vanaf de aarde en dan weer veilig terugkeren.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.