19 juli 2018

Waarom heeft Venus geen maan?

Waarom verschillen Venus, Aarde en Mars zoveel van elkaar?

Het zonnestelsel is bezaaid met manen, de kleinste niet groter dan planeto

Reacties

 1. Co+van+Driel zegt:

  Dit zijn inderdaad twee hele merkwaardige feiten over de planeet Venus. Toevallig had ik het er gisteren over met mijn vader. Alle planeten hebben één of meerdere manen, behalve Venus. En op alle planeten gaat de zon in het oosten op en in het westen onder, behalve op Venus. De theorie over twee grote inslagen gaat er bij mij wel in. Het zou de Aarde ook kunnen overkomen, dat bij een volgende grote inslag de draairichting van de Aarde omdraait en dat daardoor de Maan naar binnen gezogen wordt.

 2. Co van Driel zegt:
  • Enceladus Enceladus zegt:

   Lijkt me onwaarschijnlijk, eerlijk gezegd. Hoe zou de Aarde (qua omvang nagenoeg even groot en zwaar als Venus) een maan bij die planeet weggetrokken moeten hebben? Daarbij komt dat de samenstelling van ‘onze’ maan verdacht veel op die van de Aarde lijkt.

   Nee, als Venus is beroofd van haar maan, dan lijkt het me nog waarschijnlijker dat niet de Aarde schuldig is, maar de zon! En dan noemen we die voormalige maan van Venus tegenwoordig gewoon Mercurius!
   Ik weet het: ik roep maar wat. Maar wie weet wordt ooit nog eens vastgesteld dat de samenstelling van Mercurius verdacht veel lijkt op die van Venus.

   groet,
   Gert (Enceladus)

 3. Co van Driel zegt:

  Nóg meer beeldmateriaal over onze zusterplaneet (en ook over Mercurius) :

 4. PlanetenGirlsssss zegt:

  Ik ben bezig met me spreekbeurt en ik had een vraag… waarom hebben Mercurius en Venus geen manen??

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.