16 augustus 2018

LRO maakt nieuwe “earthrise” foto

earthrise LRO

Tijdens de Apollo-ruimtemissies hebben astronauten een iconische foto van onze planeet gemaakt – een opname die onder de naam “earthrise” die geschiedenisboeken is ingegaan. Nu heeft de Lunar Reconnaissance Orbiter een nieuwe earthrise gemaakt! Natuurlijk ziet de LRO dagelijks

Reacties

  1. Enceladus Enceladus zegt:

    Inderdaad schitterend. Vanuit psychologisch/filosofisch standpunt is het buitengewoon interessant dat zo’n plaatje zoveel met je doet. Iedereen ‘weet’ dat hij indirect naar zichzelf zit te kijken. Maar hoe weet je dat? Juist door eerdere foto’s. Je hebt geen enkel bewijs en toch ‘weet’ je instinctmatig dat het zo is. Ik me niet voorstellen dat dergelijke foto’s ook maar iemand (die bij zijn volle verstand is) onbewogen laten. De vraag is: Hoe kan dat?

    groet,
    Gert (Enceladus)

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.