14 augustus 2018

Nog even verder mijmeren over BICEP2 – deel 4

mijmeren_BICEP2

De laatste episode uit het lange BICEP2-verhaal dateert al weer van 8 juni j.l., drie weken geleden, dus het is tijd om de boel weer even op te frissen en de laatste stand van zaken te geven. Eh…. voor de mensen die sinds 17 maart 2014 onder een steen hebben gelegen: op die datum maakte het team natuurkundigen verbonden aan de BICEP2-detector op de Zuidpool bekend dat ze in de kosmische microgolf-achtergrondstraling zogenaamde B-mode polarisatie afkomstig van zwaartekrachtsgolven vanuit de inflatieperiode van de oerknal hebben ontdekt.

  • De publicatie die op 17 maart 2014 door BICEP2 werd gepubliceerd was alom bekritiseerd omdat ‘ie niet ‘peer-reviewed’ was, zoals de standaard procedure voor wetenschappelijke publicaties luidt.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.