16 augustus 2018

Wedden dat SUSY bestaat?

wedden

Er wordt heel wat afgewed in de natuurwetenschappelijke wereld. Met deeltjesversnellers zoals de Large Hadron Collider (LHC) wordt al jaren gezocht naar signalen voor het bestaan van supersymmetrische deeltjes, de zware deeltjes die partner zijn van de bekende elementaire deeltjes en die een mogelijke verklaring zijn voor het bestaan van donkere materie. Resultaat tot nu toe: nul komma niks SUSY. Deze week had de natuurkundige Peter Woit een blog over de lopende weddenschappen rondom SUSY. Volgend jaar april starten na de grote ‘LHC long shutdown’ (LS1) weer de protonenbotsingen, dit keer bij een botsingsenergie van 13 TeV. Even alle lopende weddenschappen rondom SUSY op een rijtje:

  • Gordon Kane vs Marcello Gleiser, waarbij de laatste denkt dat de LHC g

Reacties

  1. Mochten ze ooit de ¨SUSY¨ vinden, dan mogen ze via reisbureau Tinslee naar Antarctisch Canada!!
    (lukt ze noooit..hahaha)ヽ(ಠ_ಠ)ノ

    De natuur geeft niet al zijn geheimen prijs.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.