22 mei 2018

Twijfels of krater in Nicaragua door meteoriet is veroorzaakt

nicaragua

Gisteren kwam daar het bericht tot ons dat afgelopen zaterdag bij de hoofdstad Managua in Nicaragua een 12

Reacties

 1. Geachte redactie. i.v.m. het artikel en de twijfels of het een meteorietinslag was of niet vindt u het misschien interessant om te weten dat ik samen met 5 andere personen in de auto reed in Suriname en wij de meteoriet als een vuurbal met een staart hebben gezien. Alleen dachten we dat het ergens in Paramaribo was, zo groot en dichtbij leek het. Dat was kort na zonsondergang in Suriname, ik denk tussen 19.15 uur en 19.45 uur.
  MVG
  M.Meerwijk

  • Enceladus Enceladus zegt:

   Dat is zeker interessant. Maar het zou natuurlijk heel goed om een andere meteoriet kunnen gaan. Dat lijkt mij gezien de afstand Nicaragua – Suriname zelfs het meest waarschijnlijk.

   groet,
   Gert (Enceladus)

  • De tijden komen niet overeen, in Nicaragua is het 3? uur vroeger dan in Suriname. De inslag was rond 23:00 plaatselijke tijd in Nicaragua.
   Het lijkt me dan eerder dat er wellicht een zwerm ruimtepuin langs de aarde is gescheerd waarbij misschien meerdere stukken de dampkring binnen zijn gedrongen.

 2. Ron Baalke, software programmeur bij NEO van JPL, is een hele toffe peer die ik een beetje heb leren kennen tijdens een cursus. Als je belangstelling hebt voor Near Earth Objects, kan ik je aanbevelen om zijn twitter in de gaten te houden. Dat heeft hij gewoonlijk sneller ge-update dan de JPL-websites waarvan hij webmaster is.
  https://twitter.com/RonBaalke

Laat wat van je horen

*