22 mei 2018

Hoe groot is de kans op een gevaarlijke gammaflitser voor de aarde?

GRB

Er hebben zich op aarde gedurende de tijd dat er leven op deze planeet voorkomt vijf massa-extincties voorgedaan, momenten in de geschiedenis dat een groot gedeelte van het leven uitstierf. Er wordt geroepen dat de mens hard bezig is voor de zesde massa-extinctie te zorgen, maar voor de eerste vijf kunnen we niet verantwoordelijk zijn geweest, toen liepen we simpelweg nog niet rond op deze aardkloot.

Reacties

  1. Hm.. dus voor het zoeken naar buitenaards leven zouden we beter in de buitenste regio van de melkwegen moeten kijken , betreft voor oudere mogelijke beschavingen .

  2. Messier60 zegt:

    Naar hetgeen ik gelezen heb zou te ver in het sterrenstelsel ook niet goed zijn. Net als een zonnestelsel een goldylock zone heeft voor vloeibaar water zou een sterrenstelsel ook een goldylock zone hebben waar het rustig is. Bv tussen de spiraalarmen, dus in het donkere gedeelte

Laat wat van je horen

*