21 augustus 2018

Lockheed Martin claimt enorme doorbraak in kernfusietechnologie

lockheed martin fusion reactor

De grootste producent van defensiemateriaal in de VS is bezig met een kernfusiereactor die klein genoeg is om met een bestelbusje vervoerd te worden, maar krachtig genoeg is om een vliegdekschip

Reacties

 1. Ik had gisteren al een linkje in de astrocorner geplaatst naar een artikel op tweakers.
  http://www.astroblogs.nl/forum/topic/onderzoekers-bevestigen-energieproductie-koude-kernfusie-reactor/#post-59652

  In het tweakers artikel was nog een linkje naar een gedetaileerder artikel op aviationweek.com , maar vandaag moet je opeens inloggen 🙁 http://aviationweek.com/technology/skunk-works-reveals-compact-fusion-reactor-details .

  Maar gelukkig zijn er snapshots van het internet! 🙂
  https://web.archive.org/web/20141016000601/http://aviationweek.com/technology/skunk-works-reveals-compact-fusion-reactor-details

  De kritiek die in dit artikel staat is wellicht ook gegrond, maar Lockheed geeft zelf aan dat ze de publiciteit in zijn gegaan om partners, extra middelen en onderzoekers aan te trekken. Het is alleen nog een idee welke ze nu verder uit willen gaan werken.
  Ze hebben de goede punten van verschillende kernfusie reactors gepakt en gecombineerd tot hun huidige reactor. Er zijn dan ook de nodige problemen die opgelost moeten worden. Ze hopen de komende 5 jaar elk jaar jaar een generatie stap te maken om over 5 jaar een eerste prototype te hebben die de kernfusie op kan starten en voor 10 seconden in stand kan houden om in ieder geval aan te tonen dat het ontwerp werkt. Een eerste produktie versie zou dan 5 jaar later werkend moeten zijn.

  Meer info in de link die hierboven is gegeven.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.