21 juli 2018

Vanavond scheert planetoïde 2014 SC324 langs de aarde

2014SC324

Vanavond zal de planeto

Reacties

  1. Enceladus Enceladus zegt:

    Ik vind het toch wel tamelijk zorgwekkend dat we zulke grote jongens pas zo kort van te voren ontdekken. Als er een keer eentje ons niet mist, maar gewoon zal raken, dan weten we dat dus maar zo’n week of drie van te voren…

    groet,
    Gert (Enceladus)

    • Ja, helemaal eens! Het is echt noodzaak dat we snel nadenken over de vraag wat we doen als we zo’n joekel ontdekken die wel precies onze kant uit komt. De meteoroïde die vorig jaar februari boven Tsjeljabinsk explodeerde was zo’n 17 meter in diameter, dus eentje van 60 meter kan nog veel meer schade veroorzaken. Hoe beter die survey’s worden des te duidelijker wordt dat we omringd worden door massa’s potentiële aardscheerders.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.