21 juni 2018

“Beschaving op Mars is uitgeroeid door atoombommen”

nuclear explosions on Mars

De Amerikaanse wetenschapper John Brandenburg heeft een lezing gehouden met een nogal controversi

Reacties

 1. Over die ideeën van John Brandenburg zal vast een filmpje op YouTube staan en je weet… als het op YouTube staat dan is het waar. 😀

 2. http://www.foxnews.com/scitech/2011/04/01/natural-nuclear-blast-mars/
  http://www.bibliotecapleyades.net/marte/esp_marte_76.htm

  Ben benieuwd welke radioactieve substanties het precies zijn. Maar uit bovenstaand link haal ik dat het ook via natuurlijke kettingreacties onstaan kan zijn.

 3. Enceladus Enceladus zegt:

  En wie zegt dat wij geen nazaten van die beschaving zijn die Mars vernietigd heeft?
  Misschien heeft een aantal van die wezens nadat ze onze buurplaneet om zeep hadden geholpen hun blik wel laten vallen op onze planeet en hebben ze besloten zich te vermengen met primaten.
  Kijk, dat verklaart meteen waarom wij zulke oorlogszuchtige apen zijn!

  Zo, ik denk dat ik ook maar eens ga aankloppen bij het Journal of Cosmology and Astroparticle Physics. Fantasie genoeg en échte kennis van zaken is blijkbaar geen vereiste, dus ik ben vast zondermeer gekwalificeerd voor publicatie! 😉

  groet,
  Gert (Enceladus)

  PS: leuke en toepasselijke verschrijving van mijzelf verbeterd: ‘gekwakificeerd’ moet natuurlijk gekwalificeerd zijn.

  • Dat verklaart waarom wij zulke oorlogszuchtige apen zijn? Dan ben ik beslist geen nazaat van die beschaving, duidelijk 😛 😉
   Ik ben Rhesus A negatief. Volgens het filmpje (9:25) een nazaat van een…halfgod? 😀 hihi (gekheid)

  • Eigenlijk moeten we ons dan nu schuldig voelen en alvast een fonds oprichten om eventueele
   schadevergoedingen en zo uit te betalen. Ik heb al een banknummer beschikbaar.

 4. Nee, 1 april was nog nooit zo ver weg….

 5. ” Volgens Brandenburg is het beroemde “Gezicht op Mars” werkelijk een archeologisch object, … ”

  Wat een geluk dat die Marsbewoners qua gezicht** zo op ons leken, anders hadden wij hun verloren beschaving natuurlijk nooit gevonden.

  Groet, Paul

  ** Rond/ovaal gezicht, met daarin 2 ogen daaronder een neus met 2 neusgaten gevolgd door een mond.

 6. Ik denk dat de message is, als waarschuwing tegen radioactieve activiteiten , kijk met al dat opgeslagen depots, als de zeespiegel met 7 a 15 meter stijgt, staat dat allemaal onder water, en wie zegt mij dan dat het over 500 jaar niet gaat lekken?…

  Waarom sturen we ons meest giftige afval niet naar Mars, dan houden we de Aarde een stuk schoner en leefbaar!

  we zouden er beter mee niet moeten wachten, want de tijd dringt , de west kust van America en Canada is al aan het afsterven, door Fukushima’s radioactiviteit meltdown met massale lozingen in de oceaan wat nog steeds gaande is!! … …. De mens gaat onder in zijn eigen vuil…., is dus helaas een feit !! !! !!

  • 7 a 15 meter is niet zo’n klein beetje ook!

   Grootste reden waarom we het radioactief materiaal niet de ruimte in schieten is geld en veiligheid. Kost te veel en als er wat mis gaat met zo’n raket kunnen de gevolgen niet te overzien zijn.

   Ik zie meer in het verwerken van het afval in reactors om er weer energie uit te winnen, want er zit nog een hele hoop energie in het afval, alleen heeft het een zetje nodig om het natuurlijk verval kunstmatig te versnellen en zo de overgeleven energie er uit te kunnen halen. Een voorbeeld hiervan is het MOX brandstof wat sommige centrales mogen gebruiken.
   Maar er zijn ook al ontwerpen voor reactors waar thorium met nucleair afval wordt gemengd.
   http://www.extremetech.com/extreme/187917-startup-gets-funding-for-its-molten-salt-nuclear-reactor-that-eats-radioactive-waste
   http://www.gizmag.com/hitachi-reactor/33585/
   http://www.smartplanet.com/blog/bulletin/how-thorium-can-burn-nuclear-waste-and-generate-energy/

  • Enceladus Enceladus zegt:

   @ edu: Dus wij maken er hier een rommeltje van en dan vind je dat we onze rommel maar naar een andere planeet moeten schieten. Als het een puinhoop is in jouw tuin, gooi je de zooi dan over de schutting in de tuin van jouw buren?

   groet,
   Gert (Enceladus)

   • Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt:

    Ach als bij de buren niemand woont of leeft is dat beter dan het in je eigen tuin droppen 😛

    edit: ik bedoel eigenlijk dat als Mars een dode wereld is, je beter daar onze zooi kunt dumpen als op onze eigen planeet. maar goed, het is natuurlijk een nog veel beter idee om het afval op een gedegen manier te processen of (misschien nog beter, hoewel niet erg kosteneffectief) in de zon dumpen.

    • Olaf! Als jij mijn zoon was zou ik je erop wijzen dat ik je zo niet heb opgevoed O_O Natuurlijk is het een beter idee om op z’n minst te proberen een oplossing te bedenken/ontwikkelen. Om het in andermans tuintje te droppen kan echt niet. Zoiets kan wel gaan ‘kruien’ of erger… en dan krijg je het driedubbel terug.
     Smiley

     • Enceladus Enceladus zegt:

      Mee eens. Mars is niet ons eigendom. In mijn opinie is het van niemand. En dus ook niet van ons.
      Dat we er nu rondkijken en rondrijden is prima, maar op een andere planeet rotzooi gaan dumpen? We zouden ons moeten schamen! Bovendien zouden we Mars nog weleens nodig kunnen hebben als uitwijkplaats (dan is het die planeet nog steeds niet van ons, maar ik ga even uit van een overmacht-situatie) en dan is het wel heel dom als we onszelf die kans ontnemen door de boel vooraf te vervuilen.

      groet,
      Gert (Enceladus)

     • En vooral doorgaan … met het vervuilen van onze Aarde met allerlei gifstoffen uit productie processen … , zodat hoe dan ook, onze Aarde onleefbaar word! …Het is niet bij de buurman droppen, maar bij iedereen , want niet alleen de buurman heeft er dan last van, Het gaat ons allemaal aan!!…, en dus wat doen we er aan…. ons druk maken over afval niet bij de buurman droppen? ?…. Hallo, denk eens groot en wereldwijd, globaal dus!

     • Enceladus Enceladus zegt:

      Edu, snap je nou echt niet dat ik het ‘over de schutting van de buren gooien’ van afval overdrachtelijk bedoelde en dus niet letterlijk?

      groet,
      Gert (Enceladus)

     • ah figuurlijk, dat is mij ontgaan, mijn autisme speelt hier weer een rol helaas, af en toe zie ik het niet, en neem ik het letterlijk… ,

     • Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt:

      Sorry vergeef me 😉

     • Ik kan toch helemaal niet echt teleurgesteld zijn als het om jou gaat, Olaf 😛 Je bent wel een toffe gast hoor. En die foute opmerking… is je vergeven ‘zoon’ 😉

     • Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt:

      Bedankt ‘mams’ 😀

 7. Co van Driel zegt:

  Inderdaad, wij zijn dat vernielzuchtige ras dat in staat is om een planeet te vernietigen. Dat staat op youtube en daarom is het waar.

Laat wat van je horen

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.