21 augustus 2018

Nog even over die wormgaten

wormgat

[Trailer Alert] In de film Interstellar komt een wormgat voor, eentje die zich ophoudt bij Saturnus en die astronaut Cooper en zijn gezelschap op een snelle manier toegang verschaft tot een ander deel van het universum. Een wormgat, ook wel bekend als een Einstein-Rosen brug, is een hypothetische mogelijkheid binnen de ruimtetijd te reizen en die aan twee kanten een opening heeft, welke er als zwarte gaten uitzien. Zou je terechtkomen in een echt zwart gat, dan is spaghettificatie van al je atomen tot een lange sliert onvermijdelijk, kom je echter in een wormgat dan zou je – in theorie tenminste – miljoenen lichtjaren ver weg kunnen reizen. Het tweetal natuurkundigen

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.