18 juli 2018

Opnieuw mysterieuze gaswolk gezien bij centrale zwart gat Melkweg

g2

We kenden al de mysterieuze gaswolk G2, die dertien jaar geleden werd ontdekt en die op ramkoers leek te gaan met Sgr A*, het meer dan 4 miljoen zonsmassa zware zwart gat in het centrum van onze Melkweg, maar nu is daar opnieuw zo’n gaswolk ontdekt, deze keer G1 genaamd. Vraag mij niet waarom de eerste wolk G2 werd genoemd en de tweede wolk G1, de wegen van de astronomie zijn soms ondoorgrondelijk. 🙂 G2 heeft zomer vorig jaar Sgr A* het dichtste genaderd en in plaats van geheel uit elkaar te zijn getrokken bleef ‘ie verrassenderwijs intact, hetgeen doet vermoeden dat het om een soort van samengesmolten dubbelster gaat, met een grote gaswolk eromheen. Onderzoekers van

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.