18 juli 2018

Vormt een nieuwe spiraalarm een ring rondom de Melkweg?

new spiral arm milky way

Chinese sterrenkundigen hebben een nieuwe spiraalarm van de Melkweg ontdekt. Het zou een verlengstuk kunnen zijn van een verre spiraalarm die in 2011 gespot is. Als die twee spiraalarmen inderdaad

Reacties

  1. Supernova1 zegt:

    Ho Olaf, rustig aan, niet zo egocentrisch! 😀 We zitten niet in het midden van de Melkweg, gelukkig maar! Stel je de winden op aarde eens voor moest het wel zo zijn 😀

  2. Hij kan niet hard genoeg groeien!

    Als ik lees dat het nieuwe stukje spiraalarm op een afstand van de kern zit van 50.000 tot 62.000 lichtjaar….denk ik automatisch “dan is de melkweg inmiddels niet 100.000 lichtjaar in doorsnede maar misschien al 124.000. En dat hebben we hard nodig want om Andromeda van zijn stoel te wippen en “masters of our local group” te worden, moet de melkweg boven een doorsnede van 250.000 lichtjaar zien te komen. Is er hoop? Jazeker, de totale massa van Andromeda schatten ze op 1,2 biljoen zonmassa’s en de Melkweg 1,9 biljoen. We hebben dus een overkill van 700 miljard zonmassa’s om nog even lekker door de kunnen groeien in afmetingen. Zal goed uit komen als we tegen de tijd dat we gaan botsen, inmiddels mooi een maatje groter zijn dan onze tegenligger 🙂

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.