17 juli 2018

Hoe stof op de oceaanbodem ons iets kan vertellen over supernovae

Dr. Anton Wallner in het Nuclear Physics Department van de ANU. Credit: Stuart Hay, ANU

Dr. Anton Wallner in het Nuclear Physics Department van de ANU. Credit: Stuart Hay, ANU

Het is niet echt voor de hand liggend, maar een groep Australische sterrenkundigen onder leiding van dr. Anton Wallner (Australian National University, ANU) denkt dat stof op de oceaanbodem ons iets kan vertellen over supernovae, die ver weg in het heelal plaatsvinden. De groep heeft een 8

Reacties

  1. Of misschien is er toch meer aan de hand betreffende de verwachtte aanwezigheid van plutonium-244, want de metingen betreffende primordiaal plutonium viel in 2012 ook al veel lager uit dan verwacht. Er zou nog steeds een aantal gram hiervan in de aarde aanwezig moeten zijn, al is het zeer minimaal. 🙂
    http://journals.aps.org/prc/abstract/10.1103/PhysRevC.85.015801

    Misschien eens zoeken op de restprodukten van plutonium-244?

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.