19 juni 2018

Mogelijk bewijs gevonden voor ‘dark galaxy’

dark matter clumps around galaxy

De distributie van het waterstofgas in ons melkwegstelsel kan met een behoorlijke precisie gemeten worden. Normaal gesproken komt dit gas overeen met de verspreiding van zichtbare materie (sterren e.d.) maar dat is niet overal het geval: er zitten rimpels in de verspreiding van atomair waterstofgas, die niet overeenkomen met de bekende distributie van zichtbare materie. Computermodellen hebben uitgewezen dat de rimpels veroorzaakt kunnen worden door een lokale klonter van donkere materie, oftewel een “dark galaxy”. Als dit dwergstelsel werkelijkheid bestaat, moeten we ‘m kunnen waarnemen, aangezien de meeste donkere sterrenstelsels altijd wel een paar sterren bevatten. Men heeft nu inderdaad vier Cephe

Reacties

  1. Michel Beekveld zegt:

    Laat Quincy Gario maar niet horen dat daar mischien “Dark Aliens” wonen.

    Mies

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.