17 juli 2018

Licht voor het eerst zowel als golf én als deeltje gefotografeerd

photonic standing wave

Het licht gedraagt zich zowel als een golf als een deeltje. Wetenschappers hebben al een eeuw geprobeerd om beide aspecten van het licht tegelijkertijd waar te nemen. Nu is dat voor het eerst ook echt gelukt door wetenschappers van het Zwitserse onderzoeksinstituut EPFL (Ecole Polytechnique Federale de Lausanne).

Kwantummechanica vertelt ons dat het licht zich tegelijkertijd kan gedragen als een golf en als een deeltje. Helaas is nog nooit een experiment in staat geweest om beide aspecten van het licht op hetzelfde moment te zien. We hebben het licht w

Reacties

 1. Vond het al een beetje “iffy”.
  Lijkt me in strijd met Heissenberg’s onzekerheids principe.
  Maar kon er als leek niet echt een speld tussen krijgen.
  Totdat ik deze comment las.

  ” All you are looking at is a standing wave that represents the merger of two opposing beams. It is called the fringe pattern, and it is the basis by which laser gyro or interfereometer work. The only thing these people did was shoot a scanning beam pulses of electrons thru the region of the merging photons, so they would be diffracted by the photon wave and make a representation of what they passed thru on the detector plate behind the wave. Very much like a MRI. They probably copied the idea of a MRI and used that same principle for electrons instead of magnetic pulses. They are so lost and so far from ever finding what is going on , it is like watching babies. The whole experiment was a waste of time because it is trying to find the answer , with the wrong gear, in the wrong way, and in the wrong place. infantile minds. .

  Read more at: http://phys.org/news/2015-03-particle.html#jCp

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.