21 juli 2018

In 2015 bestaat Einstein’s Algemene Relativiteitstheorie honderd jaar

einsteingr

Het is dit jaar precies honderd jaar geleden dat Albert Einstein met z’n Algemene Relativiteitstheorie (ART) kwam. En om dit heuglijke feit nog eens extra kracht bij te zetten: het is dit jaar honderdtien jaar geleden dat dezelfde Einstein z’n Speciale Relativiteitstheorie (SRT) publiceerde. Over het ‘geboortejaar’ van de ART is wat verwarring, want soms wordt ook 1916 als jaar van de komst van de ART genoemd, maar dat valt als volgt te verklaren: op 25

Reacties

 1. Je kan nog instappen 🙂
  Certificaat (gratis) bij success.

  Info/intro video https://www.edx.org/course/einstein-revolution-harvardx-emc2x
  Intro-vid rechtstreeks van YT https://www.youtube.com/watch?v=8ch7TyASivA

  De eerste les staat ook op YT, nog wel een soort van intro https://www.youtube.com/watch?v=Oo5mAg52ROM

  Geweldige presentatie. Wel formules oplossen in de toetsen…sommigen hebben daar een hekel aan.

 2. Bedankt voor de links naar die cursussen. Altijd goed om te weten dat dit soort online cursussen er zijn.

 3. Er zijn een paar goede MOOC’s. De korste cursus die ik ooit deed was 4 weken en de langste 12. Die MOOC’s zitten nu nog een beetje in de opstartfase, dus een naam en email is genoeg om aan te melden, en alles gratis. Maar dat zal niet lang meer duren. Her en der pushen ze al om een gewaarmerkt certificaat te kiezen, en die moet je dus betalen. Vroeg of laat (ik schat nog een jaar, misschien twee) zal je zien dat je op de meeste plaatsen een creditcard nodig hebt. Ze zijn allemaal druk om een businessmodel op poten te zetten zodat het lucratief gaat worden. Ik denk dat het nu hoofdzakelijk nog van subsidies afhankelijk is, of het gaat van het budget van de universiteiten af. Maar voorlopig zijn er nog mooie (en gratis) pareltjes te vinden 🙂

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.