21 juli 2018

Waar maak je de meeste kans vrijdag de zonsverduistering in Nederland te zien?

eclipsbrillen

Komende vrijdag is een gedeeltelijke zonsverduistering in Nederland en Belgi

Reacties

 1. Jan (H) zegt:

  Het maakt mij niet uit wat de voorspelling per plek in NL/BE is. Ik ben sowieso om die tijd in Zuid-Limburg omdat ik helaas verplichtingen voor mijn werk dan daar heb. 🙁 Maar ik kan wel voordat ik mijn afspraak heb, nog even het hoogtepunt meemaken, mits bewolking niet tegenwerkt.

 2. Monique Monique zegt:

  ZW-Nld: bewolkt 50% / zonnig 30% …meestal is het hier over de brug nét even zonniger dan aan de andere kant.
  Smiley

 3. In Limburg was het lente vandaag, wat een heerlijke dag

 4. Paul Bakker Paul Bakker zegt:

  Van mij hoeft er geen strakblauwe lucht te zijn. Een gedeeltelijke zonsverduistering is door wolken heen het mooist en meest fotogeniek! Maar er moeten natuurlijk niet te veel / te dikke bewolking zijn.
  Voor de totaliteitszone is het een ander verhaal. Voor iedereen daar wens ik een wolkenloze hemel zonder gestres.

  • Ja, zelfs een nevelige lucht zou niet erg zijn, dat maakt het gebruik van zonnefilters of eclipsbrilletjes een tikkeltje overbodig. Wel uitkijken uiteraard dat de zon er niet plotseling vol doorkomt, als er een gaatje voorbij komt in de bewolking.

 5. Laatste berichten worden gunstiger: http://www.nu.nl/algemeen/4014209/zonsverduistering-vrijdag-waarschijnlijk-toch-zien.html Ik zal er vanavond ook een blogje aan wijden, met de meest recente weersvoorspellingen.

 6. Voor dit zou ik NU.nl nog wel een beetje geloven.

  Maar wat is dat slechte journalistiek op die site.

 7. gertjan zegt:

  hallo allemaal ik wil weten of het die dag (vrijdag dus) ook overdag gewoon echt donker wordt

  gr. Gertjan

 8. Monique Monique zegt:

  Hier in Nederland zal het lijken alsof het even zwaarbewolkt is. Wil je enig idee krijgen wat je bij een totale zonsverduistering ziet, heb ik een spectaculair filmpje gevonden van de BBC. Mooi hoor 😉

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.