18 juli 2018

Rosetta heeft moleculaire stikstof gedetecteerd in komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko

First_detection_of_molecular_nitrogen_at_a_comet

Met de Rosetta sonde is moleculair stikstof gedetecteerd bij de komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko. Het is voor het eerst dat dit bij een komeet is gedetecteerd, eerder waren alleen verbindingen van stikstof met andere elementen – zoals waterstof cyanide en ammonia – in kometen waargenomen. De detectie van moleculair stikstof in 67P is belangrijk omdat sterrenkundigen denken dat dit de meest voorkomende vorm van stikstof was ten tijde van de vorming van het zonnestelsel en dat het met name in de koude, buitenste regionen van het zonnestelsel voorkwam. De vondst van moleculair stikstof is gebaseerd op 138 metingen die tussen 17 en 23 oktober zijn gedaan met het

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.