22 juli 2018

Hoofdkwartier SKA komt in Engeland

Impressie van de Square Kilometer Array (SKA).

Impressie van de Square Kilometer Array (SKA).

De deelnemende landen van het internationale Square Kilometre Array (SKA) project hebben vandaag besloten dat het toekomstige hoofdkwartier van SKA gevestigd gaat worden in Manchester (Engeland), waar zich het

Reacties

 1. rudiev zegt:

  Waarom komt de SKA eigenlijk alleen maar op het zuidelijk halfrond? Als er ook een stuk op het noordelijk halfrond zou komen dan kunnen ze toch zowat de gehele hemel afspeuren?

  • Ja, da’s een goeie vraag. Ik denk dat er op het noordelijk halfrond al genoeg radiotelescopen staan en dat nu de beurt is aan het zuiden. Maar da’s een gokje hoor.

   • rudiev zegt:

    Of zou LOFAR de noordelijke tegenhanger zijn? Ik weet wel dat LOFAR een voorloper van de SKA is en dat onderzoek en kennis van LOFAR gebruikt wordt voor de SKA, maar volgens mij is de SKA technologisch toch weer een stapje verder. Of kunnen ze grotendeels hetzelfde?

   • Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt:

    Ik denk dat het ligt aan het feit dat een groter deel van de Melkweg zich in het ‘zuiden’ bevindt, inclusief de galactische kern én de Magelhaanse Wolken.

 2. gert1904 gert1904 zegt:

  Over de redenen voor de keuze van de lokatie van het SKA hoeven we niet te speculeren 😀😀. Ik heb het even opgezocht op de website van het SKA:

  “Goth South Africa’s Karoo region and Western Australia’s Murchison Shire were chosen as co-hosting locations for many scientific and technical reasons, from the atmospherics above the desert sites, through to the radio quietness, which comes from being some of the most remote locations on Earth.”

  Zie:

  https://www.skatelescope.org/project/

  Er was volgens de Wikipedia ook een lokatie in deelnemer China (Noordelijk Halfrond), maar deze is afgevallen.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.