18 juli 2018

Zijn er vorderingen geboekt bij de vorming van een warpveld?

nasa_1

Dat de NASA bezig is om de warptechnologie te verheffen van science fiction naar realiteit is al een poosje bekend, maar de geruchten gaan nu dat er vorderingen zijn geboekt. De NASA zelf zal je er (nog) niet over horen, maar op het forum van NASA Spaceflight, waar ook menig NASA-medewerker aan mee doet, wordt er volop over geschreven. De natuurkundige Harald White is sinds 2012 in opdracht van de NASA bezig

Reacties

 1. rudiev zegt:

  Warpveld? Ruimtetijdvervorming? Sneller dan licht fotonen? Of een meetfout?

 2. Mies zegt:

  “waarbij enkele laserstralen de snelheid van het licht overschreden zouden hebben”.

  Al gestopt met lezen..

  Mies

  • Mies, deeltjes kunnen inderdaad niet sneller dan het licht, dat ontkent geen van de betrokken wetenschappers, die hier allemaal serieus mee bezig zijn. Als ze dat zouden zeggen dan zouden zeggen dan zou ik ook afhaken en zeggen ‘doei, ik lees niet verder’. Maar het gaat hierbij om iets anders, namelijk om een kromming van ruimte en tijd te veroorzaken, waardoor je wel sneller kunt gaan dan het licht. En dat is niet iets wat de relativiteitstheorie verbiedt. Sterker nog, in de inflatieperiode van het heelal groeide dat heelal in een fractie van een seconde van de omvang van minder dan een atoom tot de huidige omvang van het zichtbare heelal – nogmaals binnen een fractie van een seconde. Geen hocus pocus, alles conform de voorwaarden van de SRT en ART.
   Over de waarnemingen dat de laserstralen sneller dan het licht zouden gaan wordt op de Wikipedia-site over de White–Juday warp-field interferometer het volgende gezegd: “On 4 April 2015, scientists fired lasers through the EmDrive’s resonance chamber and noticed highly significant variations in the path time. The readings indicated that some of the laser pulses traveled faster than light speed, possibly pointing to a slight warp bubble inside the resonance chamber of the device. However, a small rise in ambient air temperature inside the chamber was also recorded, which could possibly have caused the recorded fluctuation in speeds of the laser pulses. According to Paul March a NASA JSC researcher, the experiment will be verified inside a vacuum chamber to remove all interference of air. Although, Mr. White doesn’t believe the measured change in path length is due to transient air heating because the visibility threshold is 40 times larger than the predicted effect from air.”, zie hier de bron, waar nog meer info hierover wordt gegeven.

 3. Mies zegt:

  Het inertiaalstelsel is plaatselijk vervormd/veranderd door deze zgn bubble. Voor een observator erbuiten kan het dan misschien lijken alsof C overschreden wordt, maar binnen deze vervormde bubble is C nog steeds C.
  Dat ze dat er ff niet bij zeggen, maakt het voor mij pseudo science.

  Mies.

 4. Mies zegt:

  En dan vergeten ze de kamer nog vacuum te pompen ook. Waardoor de veranderende luchttemperatuur, een variabele toevoegt. Ze weten dondersgoed dat je C alleen in een vacuum een constante waarde kunt toekennen, binnen een uniform inertiaalstelsel.

  Prutsers. Bah.

  Mies.

  • Dat gaan ze toch ook doen? “According to Paul March a NASA JSC researcher, the experiment will be verified inside a vacuum chamber to remove all interference of air.” Je wordt op je wenken bediend. 🙂

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.