21 juli 2018

Astronomen vinden planeet met “onverklaarbare” eigenschappen

HATS-6b

Een nieuw ontdekte planeet heeft eigenschappen die de wetenschap niet zomaar kan verklaren, zo blijkt uit een persbericht van de Australische Research School of Astrophysics and Astronomy. De planeet in kwestie, die door het leven gaat als HATS-6b, is een gasreus in een zeer kleine omloopbaan – dat was twintig jaar geleden nog onverklaarbaar, maar wordt tegenwoordig beschouwd als het gevolg van planetaire migratie – zo’n planeet is op grotere afstand van z’n moederster ontstaan en later naar binnen gemigreerd. Feitelijk blijken dit soort “Hete Jupiters” zelfs vrij algemeen te zijn.

Maar wat is er dan w

Reacties

  1. Rob+Heusdens zegt:

    komt denk ik door anabole asteroiden…

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.