24 juni 2018

Waar komt die extreem energierijke kosmische straling eigenlijk vandaan?

kosmische straling

Sinds de experimenten hoog in de atmosfeer met behulp van ballonvluchten door Victor Hess in de periode 1911-1913 weten we dat de aardse atmosfeer continue wordt gebombardeerd door zeer energierijke deeltjes uit het heelal: de kosmische straling. De energie van deze deeltjes – meestal protonen, soms zwaardere atoomkernen, soms elektronen – is enorm hoog. Vinden we de 6,5 tera-elektronvolt (=6,5 x 10^12 eV) van de protonen die nu door de Large Hadron Collider zwiepen al hoog, de energie van de kosmische straling is v

Reacties

  1. Obelix Obelix zegt:

    NB wat een ‘merkwaardig nauwkeurige kaart’ krijgt men met slechts 54 meetpunten….

    Groet, Paul

Laat wat van je horen

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.