20 juli 2018

Ruimtetelescoop onderzoekt unieke ster

nasty1

Astronomen zijn, met behulp van de Hubble-ruimtetelescoop, meer te weten gekomen over een in 1963 ontdekte ster. De zware ster, die officieel NaSt1 heet maar de bijnam Nasty 1 heeft gekregen, vertoont unieke kenmerken.

Bij zijn ontdekking werd Nasty 1 aangezien voor een

Reacties

  1. Nico W zegt:

    Zeker weten dat het 3 biljoen km is en niet 3 miljard km?

  2. Het is een enorme afmeting, maar is wel juist. In de bron staat: “The vast disk is nearly 2 trillion miles wide”, zie http://hubblesite.org/newscenter/archive/releases/2015/21/full/ Het Engelse trillion is bij ons een biljoen, dus 10^12. De schijf is ongeveer 1/3e lichtjaar groot.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.