17 juli 2018

Hoe ruimtetijd gebouwd kan worden uit kwantumverstrengeling

(credit:Hirosi Ooguri)

(credit:Hirosi Ooguri)

Kwantumverstrengeling is hot. Al een poosje komt het fenomeen uit de kwantum-mechanica hier in recente blogs aan de orde, zoals die over Erik Verlinde’s theorie over zwaartekracht en over de relatie tussen wormgaten en kwantumverstrengeling, de ER=EPR relatie. Afgelopen vrijdag bezochten wij het PLANCKS symposium en daar liep kwantumverstrengeling als een rode draad door diverse presentaties, zoals van Carlo Beenakker, John Ellis en … opnieuw Erik Verlinde. En nu is daar opnieuw nieuws over kwantumverstrengeling: de Japanse natuurkundige

Reacties

  1. “Energiedichtheid is een bron van zwaartekracht,”

    Ik neem aan dat hiermee bedoeld wordt dat de Energiedichtheid tensor, aangeeft hoe de ruimte dient te krommen (Ricci tensor), wat op zijn beurt weer bepaald hoe groot de zwaartekracht is?

    Ome Mies.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.