17 juli 2018

ISS weer voorzien van nieuwe voorraden dankzij Russische Progress M-60

progress-docking-space-station

Vanochtend om 09.11 uur Nederlandse tijd is het Russische ruimtevrachtschip Progress M-60, met aan boord 2.770 kg aan goederen, zoals voedsel, water, brandstof en reserveonderdelen, gearriveerd bij het internationale ruimtestation ISS en vervolgens vastgekoppeld aan de Pirs module. Dit gebeurde terwijl het ISS 401 km boven de Stille Oceaan vloog, ten zuidoosten van Nieuw-Zeeland. De Progress M-60 was vrijdagochtend gelanceerd vanaf Cosmodrome Bakjonoer in Kazachstan, de eerste succesvolle lancering na de twee mislukte lanceringen eind april van de Progress M-59 en vorige week van de Falcon 9 en Dragon. Daardoor hadden de leden van ISS-expeditie 44 (Scott Kelly,

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.