18 juni 2018

Ook raketmotor STAR-48B, die de New Horizons naar Pluto bracht, verlaat in 2015 het zonnestelsel

newhorizons_STAR48B

Vijf dagen terug gooide David Dickinson – a.k.a. @astroguyz – op Twitter deze ogenschijnlijk niet zo opzienbarende tweet de wereld in:

Reacties

 1. Martin Schoenmaker Martin Schoenmaker zegt:

  Interessant…. Ik had nog niet eerder gehoord van de flyby-anomalie. Trouwens, als je wilt zien welke ‘rotzooi’ er allemaal in een baan om de aarde vliegt, is deze website wel interessant: http://stuffin.space/

  Rode stippen zijn satellieten, grijze stippen zijn brokstukken – ik denk dat je hier moet denken aan fairings, adapters en ander materiaal dat bij het opstijgen van een raket nodig is voor de aerodynamische vorm. De blauwe stippen zijn rakettrappen zoals de STAR-48B (die is niet terug te vinden op deze site omdat deze zich te ver van de Aarde bevindt).

  De tweede trap draait wel rondjes rond de aarde, maar ik heb hem nog niet kunnen vinden op eerder genoemde website. Elke rondje duurt 2.83 aard-jaren.

  Die tweede trap is overigens een stuk groter dan de derde (is meestal zo) en ik zou hem niet perongeluk tegen willen komen op je baan rond de aarde… Zie deze foto: http://pluto.jhuapl.edu/News-Center/news/pictures/20101028_01_lg.jpg

  Die foto komt overigens van deze pagina, waar oa uitgelegd wordt dat de motor van de STAR-48B slechts 84 seconden aan is geweest. Daarbij werd wel 13G aan voorstuwing geleverd!

  http://pluto.jhuapl.edu/News-Center/News-Article.php?page=20101028

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.