23 juli 2018

Volg hier live de #PlutoFlyBy van de New Horizons ruimteverkenner

pluto-newhorizons

Vandaag om 13:49:57 uur Nederlandse tijd passeert de New Horizons ruimteverkenner met een snelheid van 49.600 km per uur op slechts 12.500 km de dwergplaneet Pluto en z’n vijf manen Charon, Styx, Nix, Kerberos en Hydra, 3464 dagen na de lancering op 19 januari 2006. We hebben afgelopen maanden met de regelmaat van de klok aandacht geschonken aan deze langverwachte en eindelijk aangebroken #PlutoFlyBy, zoals de scheervlucht van New Horizons langs Pluto op internet door het leven gaat. Hier details van de flyby. OK genoeg gepraat, nu gaan we over naar live streaming van beelden van de NASA, dat vanaf 13.30 uur een countdown-programma zal presenteren. Onder het scherm staan de laatste tweets over de #PlutoFlyBy, die om de paar minuten worden ververst. Iedereen veel Pluto-plezier toegewenst! [Update: op de Ipad schijnt de livestream niet te zien te zijn. Ik heb de Ustream NASA channel vervangen door de YouTube NASA channel]

[rotatingtweets screen_name=’adrianusv’ search=’#plutoflyby’ include_rts=’1′ tweet_count=’10’ timeout=’2500′ show_follow =’1′]

Reacties

 1. Jammer dat het niet werkt op de ipad.

  • gert1904 gert1904 zegt:

   Hm. Wat werkt er niet? Ik heb hier op mijn iPad via de aangegeven link het “ISS Earth Viewing Experment” gestart. Dat werkt prima. Alleen krijg ik een zwart beeld, omdat het ISS zich op dit moment (09:25) zo’n duizend kilometer ten oosten van Nieuw Zeeland bevindt. Aan de nachtzijde van de Aarde.

 2. Hè da’s echt vervelend. Het gaat via Ustream. Ik heb er een linkje bijgezet naar de gewone NASA TV. Bedankt voor je melding.

 3. Ik heb zojuist de Ustream vervangen door Youtube, die moet overal te zien zijn. Gaat nu nog over andere dingen zoals ISS, maar later volgt alles over de New Horizons.

 4. Enceladus Enceladus zegt:

  Een snelle berekening leert dat we ongeveer rond half acht vanavond de eerste beelden mogen verwachten. Ik neem aan dat NASA die dan ook meteen publiceert?

  Is de camera aan boord alleen in staat foto’s te maken of kan hij ook filmen? Ik realiseer me dat een filmopname behoorlijk veel data-opslag zou betekenen, maar als je een flyby doet, waar je zowat 10 jaar op hebt gewacht, dan zou een filmpje toch wel erg leuk zijn. Iemand enig idee van wat de camera’s kunnen?

  groet,
  Gert (Enceladus)

 5. Monique Monique zegt:

  Als je het gemist hebt:

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.