20 juli 2018

On the Rosetta and Philae mission to comet 67P/Churyumov-Gerasimenko

MattTaylor-1-300x350Hieronder is een blog te lezen van Matt Taylor, die als ‘project-scientist’ nauw betrokken is bij het wetenschappelijk onderzoek van de Europese Rosetta sonde en de Philae lander aan de komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko. In februari j.l. spraken wij Matt en we spraken toen af dat hij voor de Astroblogs een blog zou schrijven en dat heeft hij gedaan – nog wel tijdens zijn vakantie, waar hij een belabberde 3G verbinding heeft! Wij zijn h

Matt Taylor Over Matt Taylor

Dr. Matt Taylor (ESA/ESTeC) studeerde natuurkunde aan de universiteit van Liverpool. Hij promoveerde bij het Imperial College in Londen en deed voornamelijk onderzoek op het gebied van in-situ metingen aan plasma’s in de ruimte. Hij werkte onder andere in Europa en de USA aan de ESA Cluster en als projectwetenschapper aan het Double Star project – een samenwerking tussen ESA en China. In 2013 werd hij benoemd als projectwetenschapper bij de Rosetta-missie. Als zodanig is hij betrokken bij de wetenschappelijke verrichtingen van zowel de Rosetta sonde als de Philae lander, die beiden onderzoek doen aan de komeet 67P/Churyumov-gerasimenko. Hij werkt voornamelijk bij ESTeC in Noordwijk.

Reacties

 1. Matt, what an honour to have you here on the Astroblogs with this wonderful article on Rosetta, Philae and the comet they are observing, 67P. Thanx for writing this article, especially during your vacation. Succes with all your research (in particular with making a stable connection to Philae) and enjoy the rest of your vacation!

 2. Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt:

  Thank you Matt, it’s a great article 🙂

  off-topic: according to your twitter, you’re a real metalhead! that’s very nice to hear, although Cannibal Corpse is not my cup of tea 😉

 3. Jan Brandt zegt:

  Greetings to thee, “Rosetta Matt”

  So you were hoping that your (first ever…my sincere congratulations with this true milestone in your scientific carreer, mate..hihi!!!) Astroblog was worth while reading material?? Well,….now there is one hell of a big fat juicy interplanetary understatement!! To me It reads like a script for a wildly exiting Startrek-episode…That is, if you are, yep…I plead guilty…like me, a devout Trekkie!!
  Anyway, thanx for the effort, happy “hols”…and..ah…if possible, more where that came from, please!!!

 4. Monique Monique zegt:

  Hi Matt, welcome to Astroblogs as a guest writer. We’ll keep an eye open for the upcoming up to date information.

  [Off topic] Well, the tattoos on your body look almost like art, tho. Personally I don’t like tattoos on my body.
  Good taste of music, Matt!
  Smiley
  Btw, can you play guitar?
  Keep up the good work.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.