20 juli 2018

Zomerblog: Saturnus stationair

kaartje

Vandaag is Saturnus stationair. De planeet keert zijn bewegingsrichting ten opzichte van de sterren om en gaat weer in de gangbare richting bewegen. Dit is het einde van Saturnus’ oppositielus en het moment van beste zichtbaarheid van de planeet is nu voorbij. De planeet is op dit moment met name ’s avonds goed zichtbaar, maar iedere dag een beetje korter doordat de planeet steeds vroeger ondergaat. Saturnus is met het blote oog als een heldere

Reacties

  1. Enceladus Enceladus zegt:

    Ik heb Saturnus precies één keer door een telescoop gezien en het deed me veel meer dan de honderden foto’s die ik daarvoor van de planeet had gezien. Ik raad iedereen aan om de kans de planeet met je eigen oog (met twee tegelijk lukt hooguit met een verrekijker, met een telescoop wordt het er echt maar één) te zien met beide handen aan te grijpen. Het is heel gek: maar als je die reuzeplaneet ziet ‘hangen’ in de ruimte, besef je dat ook die planeet heel kwetsbaar is. En wonderschoon natuurlijk, dat toch vooral!

    groet,
    Gert (Enceladus)

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.