16 juli 2018

Ruimtesonde Cassini neemt afscheid van Dione

Deze detailrijke foto van Saturnusmaan Dione is op 17 augustus 2015 gemaakt door de ruimtesonde Cassini. Op de achtergrond is het ringenstelsel van Saturnus te zien. (NASA/JPL-Caltech/Space Science Institute)

Deze detailrijke foto van Saturnusmaan Dione is op 17 augustus 2015 gemaakt door de ruimtesonde Cassini. Op de achtergrond is het ringenstelsel van Saturnus te zien. (NASA/JPL-Caltech/Space Science Institute)

Ruimtesonde Cassini heeft voor het laatst close-ups gemaakt van de Saturnusmaan Dione. Twee ervan tonen meer details op het kraterrijke oppervlak van deze ijsmaan dan eerdere opnamen. Cassini vloog afgelopen maandag op een afstand van iets minder dan vijfhonderd kilometer langs Dione. De

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.