23 juni 2018

Was Mars vroeger helemaal niet warm en nat, maar koud en nat?

Reacties

 1. Enceladus Enceladus zegt:

  Als de oceanen op Mars niet bestaan zouden hebben, hoe komt alles dan aan dat roestbruine kleurtje?

  groet,
  Gert (Enceladus)

 2. Ligt er denk ook aan op welke breedtegraad. Ik kan me niet voorstellen , op de afstand van de zon, waar Mars omheen cirkelt, dat de planeet over zijn geheel rond het vriespunt heeft gezeten.

  Ze gaan er makkelijk vanuit dat alles op Aarde de leidraad is, terwijl we de afgelopen weken, maar ook in het verleden al gezien hebben dat iedere rots zo zijn eigen wetjes heeft.
  Zie Venus en Aarde, zelfde grootte, klein verschil qua baan, maar Hemel en Hel.

  • gert1904 gert1904 zegt:

   “Ik kan me niet voorstellen , op de afstand van de zon, waar Mars omheen cirkelt, dat de planeet over zijn geheel rond het vriespunt heeft gezeten.”.

   Ken je de Snowball Earth hypothese?

   • Ik ken de Snowball Earth Hypothese niet, maar ik begrijp wel dat het een hypothese is en dus enkel een aanname van iemand.
    Ook in de tijden van ijstijd, waren er gebieden op Aarde die goed toeven waren qua temperatuur.

 3. Volgens theorien is die atmosfeer mogelijk weggeblazen door de zonnewind. Omdat het niet in staat was om een sterk genoeg magnetisch veld te creëren, of doordat het door onbekende oorzaak in sterkte was afgenomen. Misschien dat dat de afwezigheid van het aantal (verwachte) carbonaten kan verklaren?

 4. Om nog maar te zwijgen over dat ons zonnestelsel vroeger mogelijk heel anders er uit heeft gezien met een compleet andere baan voor Mars. Want vanwaar al die brokstukken even voorbij Mars?

  • Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt:

   Die brokstukken zijn simpelweg een mislukte planeet. Door resonanties met Jupiter kon hier geen planeet ontstaan. De planetoidengordel is dus wellicht een stukje overgebleven protoplanetaire schijf (?)

Laat wat van je horen

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.