21 juli 2018

Hij blijft mooi: het Orion-complex

Orion_Head_to_Toe

Het Orion complex (credit: Rogelio Bernal Andreo)

Ik heb er al eerder een blog aan gewijd, aan deze weergaloze opname van het zogeheten Orion-complex, een 240 lichtjaar grote moleculaire gaswolk in het sterrenbeeld Orion, pakweg 1500 lichtjaar van ons vandaan. Het complex is een mengelmoes van emissienevels, reflectienevels, donkere stofnevels, Herbig-Haro objecten, protoplanetaire stofschijven (proplyds) en jonge, zware sterren, die met hun ultraviolette straling bellen cre

Reacties

  1. Marco de Kock zegt:

    Prachtig om idd op de gevoelige plaat vast te leggen, ik kan niet wachten op de mooie donkere wintermaanden!

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.