16 juli 2018

Wordt de maan tijdens de komende verduistering echt rood?

the-danjon-scale

In alle media over de komende totale maansverduistering, die in de nacht van zondag op maandag gaat plaatsvinden, wordt gezegd dat de maan roodgekleurd zal zijn, een ‘bloedmaan’ wordt het zelfs genoemd. Is dat wel zo? Krijgen we bij de komende verduistering een bloedrode maan te zien, die door de supermaan ook nog eens extra groot zal zijn? Het antwoord luidt dat het kan, maar niet per s

Reacties

 1. Enceladus Enceladus zegt:

  Mijn voorkeur gaat uit naar L=3. Waar kan ik stemmen? 😉

  groet,
  Gert (Enceladus)

 2. Ja L=2 of L=3, daar doe ik het voor. Ik moet trouwens zelf maandag overdag weer werken, dus ik denk dat ik gewoon ’s nachts de wekker zet en dan eventjes op het hoogtepunt de tuin in ga om wat foto’s te maken. Ik trek het niet om de hele nacht op te blijven en dan de volgende dag weer lekker allerlei vergaderingen bij te wonen, dan kunnen ze mij wegdragen.

 3. Marco Langbroek zegt:

  Ik stem voor L2, richting L1.

  Hij was erg donker in vergelijking met andere verduisteringen die ik gezien heb.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.