19 juni 2018

De totale #maansverduistering: kom maar op met die foto’s [Update]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Terwijl ik dit schrijf is de totale maansverduistering nog in volle gang. Ik heb zojuist vanuit m’n tuin in Dordrecht enkele foto’s met m’n Olympus E500 spiegelrelflexcamera plus Zuiko 300 mm t gemaakt met een Zuiko 300 mm zoomlens – hierboven eentje daarvan (10 seconden belicht, ISO 100, F/3,5). Mijn indruk was dat de maan meer oranje dan rood was (update 04.40 uur: nu is ‘ie meer donkerbruin). Half Nederland zal nou wel aan het waarnemen en fotograferen zijn, dus ik verwacht een stortvloed aan foto’s morgen. Ik roep iedereen op de mooiste plaat die ze geschoten hebben naar mij te mailen. Je kan mij de foto ook op Twitter zetten, gebruik #maansverduistering als hashtag en stuur ‘m aan mij. Vermeld graag waar je de foto genomen hebt en eventueel wat technische info (camera, belichtingstijd, ISO-waarde).

Reacties

 1. Ik heb prachtige opnames gemaakt. Nu duik ik mijn bedje in. (Klik op afbeelding voor vergroting)

 2. Martin Schoenmaker Martin Schoenmaker zegt:

  Hier was de maan volgens mij de hele nacht verduisterd… Cumulus Interuptus heet dat geloof ik.

 3. Ja, ik heb gefilmd en foto’s gemaakt. De foto’s allemaal met de Canon 700D. Ik ga met de gefilmde beelden van beide camera’s een filmpje maken. waarbij ik nog even moet nagaan of ik ze moet kantelen of spiegelen.Het was echt indrukwekkend om te zien. Om 03.10 ging ik even kijken of er al wat te zien was. Ik zag al een zwarte schaduw op de maan en moest meteen aan Venus denken (waar ook een hapje uit is) Het was helemaal helder de hele nacht.

 4. Jurgen Kobierczynski Jurgen Kobierczynski zegt:

  Bij mij was het perfect. 8 Giga aan data opgenomen.
  Foto’s van 30 seconden met sterrensporen. Bangelijke goede foto’s!

  https://www.flickr.com/photos/jurgenk2/21593711878
  https://www.flickr.com/photos/jurgenk2/21781741845
  https://www.flickr.com/photos/jurgenk2/21781879615

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.