19 juli 2018

Mount Sharp A.K.A. Aeolis Mons

mars-msl-gale-crater-mt-sharp-soil-layers-pia19912-full

Zie hier een prachtige panoramafoto van een deel van Mount Sharp, de centrale berg in de Gale krater op Mars, de krater waar sinds 6 augustus 2016 de Marsrover Curiosity rondrijdt en onderzoek doet – dubbelklikken a.u.b. om ‘m te vermountsharperiseren. Curiosity bevindt zich momenteel aan de voet van die berg, in een uit zandsteen opgebouwd gebied genaamd Stimson Unit. Een paar weken geleden maakte de Marsrover daar een serie foto’s en daar is deze prachtige panorama van gemaakt. Mount Sharp A.K.A. Aeolis Mons, da’s z’n offici

Reacties

  1. Marco de Kock zegt:

    Alleen jammer van die nep blauwe lucht, dat maakt het net gewoon een landschap op Aarde…

  2. Kleuren zijn inderdaad aangepast en daarmee niet echt. De NASA zegt erover: “The colors are adjusted so that rocks look approximately as they would if they were on Earth, to help geologists interpret the rocks. This “white balancing” to adjust for the lighting on Mars overly compensates for the absence of blue on Mars, making the sky appear light blue and sometimes giving dark, black rocks a blue cast.”

  3. “Zie hier een prachtige panoramafoto van een deel van Mount Sharp, de centrale berg in de Gale krater op Mars, de krater waar sinds 6 augustus 2016 de Marsrover Curiosity rondrijdt en onderzoek doet”

    Zal ik dan maar degene zijn die roept; “Back to the future” gelet op de datum 😉

  4. Marco de Kock zegt:

    Dat las ik ook op de site van de NASA, staat overigens vrij vaak bij de beelden van Mars. Dat is mede de reden dat ik liever naar de “RAW” versies kijk van de foto’s die van Mars komen. Dan heb je tenminste een echt beeld van Mars en niet een gekleurd beeld wat niet de werkelijkheid is. ( Maar voor het plaatje én om de contrasten beter te laten uitkomen snap ik het wel.)

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.