23 juli 2018

Orkaan Patricia waargenomen vanuit het ISS

patricia

De enorme orkaan Patricia, die vannacht rond 01.00 uur Nederlandse tijd bij het plaatsje Punta Perula in het westen van Mexico aan land kwam, is afgelopen dagen vanuit de ruimte gefotografeerd, onder andere door de astronauten in het internationale ruimtestation ISS. Onder andere door Scott Kelly – onlangs nog recordhouder geworden als Amerikaan met het langste verblijf in de ruimte, toen 383 dagen – die bovenstaande foto nam op 23 oktober j.l. Er is vanuit het ISS op dezelfde dag ook een video gemaakt van categorie-5 orkaan Patricia, die volgens de laatste berichten niet zo verwoestend is als gevreesd.

Door het Amerikaanse weerbureau NOAA wordt de orkaan ook door een legertje van satellieten in de gaten gehouden en daarmee heeft men deze visualisatie gemaakt van de winden rondom het oog van de orkaan.

Nou mag de orkaan Patricia met windsnelheden tot ruim 300 km per uur de krachtigste orkaan ((Bij de orkaan Olivia werd op 10 april 1996 werd door het automatische weerstation Barrow Island in Australi

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.