23 juli 2018

Geboorte zware ster verloopt net als die van een zonachtige ster

massive protostar disk

Waarnemingen met de Atacama Large Millimeter/submillimeter Array (ALMA) in Chili laten zien dat de vorming van de zware ster AFGL 4176 net zo verloopt als die van lichte sterren. Niet alleen wordt de ster, net als jonge zonachtige sterren, gevoed vanuit een omringende schijf van materie, ook vertoont die draaiende schijf vergelijkbare eigenschappen.

Eerder was al vastgesteld dat jonge sterren met massa

Reacties

 1. Kunnen dan wel zeggen dat deze zware sterren omgeven zijn van zware elementen, en dat er op deze ster zwaardere elementen blijft vallen totdat deze zo zwaar is geworden dat dan pas tot kernfusie kan komen doordat de druk op deze sterren groot genoeg geworden is.

  mijn Nederlands is nu even goed zo goed.. excuses , als het maar begrepen word wat ik hier bedoel

  En nu wel graag een melding van reacties graag !!! Arie.

  • ‘En nu wel graag een melding van reacties graag!!! Arie’. Eh… Ik snap even mijn rol in deze niet. Moet ik postbode van reacties zijn?

   • gert1904 gert1904 zegt:

    Dit gaat vást over de twee keuzerondjes (radiobuttons) onderaan, als je een reactie plaatst:
    – “stuur mij een e-mail als er nieuwe reacties zijn”
    – “e-mail me als er nieuwe berichten zijn”

    Als Edu deze rondjes wél aanvinkt, maar géén e-mails ontvangt lijkt mij dit een probleem van het discussieprogramma, of van Edu zelf (hij geeft een onjuist e-mail adres op, of de berichten komen in zijn spambox). Zeker níet van Astroblogs.

    • Nee niets in spam .. geen melding gehad van jullie reacties

     dit werkt niet op de een of andere manier… ik krijg bij iedere reactie die ik plaats … geen bericht als iemand na mij ook een bericht plaatst…

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.