24 mei 2018

Zo vlijmscherp hebben we Pluto nog niet eerder gezien

nh-mountainousshorline

Het was een poosje stil rondom Pluto, maar vandaag heeft de NASA weer nieuwe foto’s online gezet, die door de New Horizons ruimteverkenner gemaakt zijn tijdens de scheervlucht langs Pluto en z’n manen, op 14 juli dit jaar – de #PlutoFlyby. En wat voor een foto’s! Met recht kunnen we zeggen dat dit de meest scherpe foto’s zijn die tot nu toe gepubliceerd zijn, de resolutie is een gedenkwaardige 77 tot 85 meter per pixel! We zien een keten van met waterijs bedekte bergen, de

Reacties

 1. Giga Gerard zegt:

  Volgens mij zitten ze er gewoon een tijdje op bij NASA. “Jongens billen omhoog we hebben nieuwe foto’s” en dan schuiven ze de foto’s onder hun kont en dromen heerlijk weg.

 2. Paul Bakker Paul Bakker zegt:

  Wat een fantastisch interessante wereld. Allerlei verschillende patronen. Die golfpatronen op de vlakte geeft de indruk dat het er kan waaien. Bizar.

 3. Enceladus Enceladus zegt:

  Pluto heeft op dit moment 34% van de stemmen en is daarmee koploper. Gaat goed komen!

  groet,
  Gert (Enceladus)

 4. Monique Monique zegt:

  Ongelooflijk zo’n scherpe weergave. Dat is nog eens andere koek dan na 43 jaar zoeken uiteindelijk met een vaag fotootje te komen van de inslagkrater op de maan van de derde trap van de Saturnus V draagraket, waarmee de Apollo 16 in 1972 naar de maan werd gebracht.

  Ik zie ook graag een scheervlucht over de maan in dezelfde kwaliteit als die van Pluto. Langs de vlag, de maankarretjes,de achtergelaten rotzooi van de astronauten, mysterieuze gebieden waar complottheoriën over gaan (waar hoge torens, bruggen of structuren van gebouwen/ruimteschepen staan)
  Misverstanden kunnen dan meteen opgelost zijn. Al duurt het 1 á 2 kbps….
  Smiley

  Update 7-12:De Ontdekking Van Planeet Pluto (nog 6 dagen gratis)
  http://www.rtlxl.nl/#!/de-ontdekking-van-planeet-pluto-347022/3034ddd7-79b2-3391-b64d-58092d2c714d

 5. Wybren de Jong zegt:

  Ik zie op die gedetailleerde foto (de eerste foto dus) duidelijk 2 vulkanen, ijsvulkanen wel te verstaan.
  Maar dan zullen mensen wel weer ‘pareidolie’ roepen of zoiets.

Laat wat van je horen

*