27 mei 2018

Space Scoop gelanceerd: sterrenkundenieuwswebsite voor kinderen in 22 talen

Space Scoop op een iPad. Credit: L. Flickinger/C.Provot/UNAWE/SPACE Awareness

Space Scoop op een iPad. Credit: L. Flickinger/C.Provot/UNAWE/SPACE Awareness

De gloednieuwe sterrenkundenieuwswebsite Space Scoop voor kinderen is vandaag gelanceerd in 22 talen. Space Scoop levert wekelijks spannend nieuws in begrijpelijke taal over de meest recente sterrenkundige ontdekkingen, samen met een prachtige ruimtefoto. Space Scoop-ontdekkingen worden direct door gerenommeerde internationale sterrenkundige en ruimtevaartorganisaties met ons gedeeld, zodat kinderen van over de hele wereld ze zonder vertraging kunnen lezen.

Space Scoop nodigt kinderen uit om het meest recente sterrenkundenieuws te volgen. Het doel van Space Scoop is om bij kinderen de nieuwsgierigheid over het heelal te prikkelen en om de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen met hen te delen. Ook wil Space Scoop kinderen inspireren voor wetenschap en hen aanmoedigen om vragen te stellen.

Space Scoop screenshot.?Credit: UNAWE/SPACE Awareness

Space Scoop screenshot.?Credit: UNAWE/SPACE Awareness

De Space Scoop website is voorzien van een levendig, opvallend visueel ontwerp en bevat daarnaast leuke tekeningen, afbeeldingen en pictogrammen die aantrekkelijk zijn voor het jonge publiek. Kinderen hebben toegang tot het meest actuele nieuws dat van wereldberoemde sterrenkunde- en ruimtevaartorganisaties komt, zoals de European Southern Observatory (ESO), NASA

Reacties

  1. Ziet er allemaal prachtig uit op die site……prachtig initiatief om de interesse van kinderen te prikkelen naar deze onderwerpen! Ik laat mijn dochter morgen direct kijken 😉

Laat wat van je horen

*