22 juni 2018

Niets te doen in de kerstvakantie? Bekijk dan deze [59] vakartikelen over de 750 GeV Hobbel

[Update 22-12-2015 16.45 uur] Ik heb het een paar dagen volgehouden de artikelen over de 750 GeV hobbel bij te houden, maar het regent werkelijk artikelen met theoretische interpretaties, dat ik ermee ben gestopt. Vandaag zitten we op welgeteld 59 artikelen, pakweg tien artikelen per dag dus sinds de bekendmaking ervan.

dn28674-2_800

Er is tijdens Run 2 van de Large Hadron Collider met de CMS- en ATLAS-detectoren bij de protonenbotsingen een hobbel bij een massa van ongeveer 750 GeV waargenomen, waarbij ‘iets’ in twee fotonen vervalt, een difoton gebeurtenis. Mocht je je vervelen tijdens de kerstvakantie, dan kan je altijd

Laat wat van je horen

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.