16 juli 2018

De donkere materie voor Kerst

lux_1

De donkere dagen voor Kerstmis zijn weer aangebroken en da’s een goed moment om hier wat berichten over het onderzoek aan donkere materie te plaatsen, het tot nu toe mysterieuze en onzichtbare spul dat 80% van alle materie in het heelal zou vormen – deels actueel nieuws, deels berichten die hier in de la waren blijven liggen.

 • Als eerste ‘heet’ nieuws van

Reacties

 1. Giga Gerard zegt:

  Ik ga onze donkere materie weddenschap winnen denk je niet Adrianus? Dwz er is geen donkere materie nergens niet in het heelal.
  Oud artikel daarover waar de naam van zwaartekracht-theoreticus Erik Verlinde in werd genoemd.
  http://www.dailygalaxy.com/my_weblog/2014/02/dark-gravity-dark-matter-might-not-exist-todays-most-popular.html
  Waar is Erik Verlinde nu mee bezig? Nieuw filmpje:
  http://www.golitube.com/watch.php?vid=6068eaaf0

  • Hoe luidde die weddenschap ook al weer? Op nujij.nl/wetenschap hebben we dat ergens staan, maar kan ’t niet meer terug vinden. Dat ze donkere materie niet zouden vinden zou mij niets verbazen. Ik dacht dat jij beweerde dat dit jaar bewijs zou worden geleverd dat donkere materie niet bestaat. Da’s wat anders dan het niet kunnen vinden. Dat ze het niet zien wil niet zeggen dat het niet bestaat. Heb jij nog de link naar onze weddenschap? Oh wacht ik heb het al gevonden. Zie hieronder.

   weddenschap

   Het was in een discussie over mijn blog over de planeten, die volgens Britse sensatiekranten voor extra hoogtij zouden zorgen, zie http://www.nujij.nl/wetenschap/zorgen-de-planeten-echt-voor-een-bijzonder.31286238.lynkx . Maar zoals je ziet hebben we nou een probleem, want jouw reactie is door de redactie van NuJij verwijderd, nee wat zeg ik, de complete gebruiker is door de redactie verwijderd. Tsjonge, dat moet wel een boude weddenschap zijn geweest. 😀

   • Giga Gerard zegt:

    Ik had voor de grap het pseudoniem Sanoma_Media gebruikt en dat is het moederbedrijf van nu.nl (de reclameschuivers), toen hebben ze me het inloggen en aanmaken van accounts moeilijk gemaakt.
    Gelukkig had ik nog een ouwe account: http://www.nujij.nl/kapiteinamerika.24158792.lynkx?tab=Reacties maar ik kom niet zo vaak meer op nu.nl want ze beginnen gelijk te zeuren: “Wij zien dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op NU.nl. Dit vinden wij jammer, want NU.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.”
    En wij maar gratis voor ze werken! Ik zie onze activiteiten op nuJIJ.nl als content produceren.
    Verdien jij nog wat aan de reclame hier Adrianus?

    Trouwens dat van die termijn van een jaar vond ik flauw van je. Ik heb gewoon twee weddenschappen met je genoteerd:
    1. Donkere materie bestaat niet
    2. Higgs deeltjes bestaan niet (lijkt erop of jij die gewonnen hebt, maar is niet zo, het blijkt straks allemaal anders te zitten, let maar op!)
    Zullen we nog iets afspreken over waar de weddenschap om gaat?

    • Eh… wacht even, ik vraag je op NuJij of het OK is dat we 31 december als datum zullen hanteren voor de weddenschap en dan zeg jij nu, 304 dagen later, dat je het flauw vind dat ik een termijn van een jaar heb genoemd. Kerstboom in huis? Ga dan effe lekker de boom in.

     • Giga Gerard zegt:

      Ok, als ik gelijk heb dan ga jij de boom in en als jij gelijk hebt ga ik de boom in.

 2. Giga Gerard, nieuw filmpje uit 2011? Dan is het ‘oude’ artikel (2014) zo oud nog niet.
  https://youtu.be/vyomGtZCsmI

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.