23 juli 2018

Da’s niet niks daar op Nix

nix

We hadden al eerder wat vage, groezelige foto’s van Nix, na Charon de tweede maan van Pluto – zie hier en daar voor die

Reacties

 1. Hhmmm,, toch een leuk cameraatje die MVIC,
  Probeer maar eens een kiezel van +/- 1 cm met zoveel detail
  op 5 meter afstand te fotograferen.

  Gaat mij niet lukken met m’n Sony cybersnot 🙂

 2. Luc Bulten zegt:

  Dat wilde ik graag nog vragen, en vergeef me als het een beetje een domme vraag is maar: Planeten als Saturnus, Jupiter, Neptunus en Uranus liggen relatief gezien aan onze afstand van de zon, super ver van de zon af. Ik kan me dus voorstellen dat het daar ‘minder licht is’ omdat minder licht die planeten bereikt, laat staan op zo’n gigantisch verre maan als Nix. Hoe maken ze daar dan toch zo’n mooie foto van? Is dat alleen maar photoshop of is de/een zon gewoon zo vel dat het licht zo ver komt?

  • Van Rie Erik zegt:

   Het is daar inderdaad veel helderder dan men zou vermoeden. NASA heeft indertijd een leuke website gemaakt waar mensen foto’s konden insturen, genomen bij valavond of vroeg in de ochtend. Een app berekende om hoe laat juist je die foto moest nemen afhankelijk van je positie op aarde. de lichtomstandigheden van die foto’s kwamen dan overeen met die van Pluto tijdens de middag. Het licht op die foto’s kwam overeen met een niet eens zo zwaar bewolkte hemel hier op aarde. Je ziet alle details perfect. Voor een supercamera als de MVIC is het dan nog maar een klein kunstje om deze prachtige foto’s te schieten. hier kan je nog steeds de foto’s met vergelijkbare lichtomstandigheden zien.
   http://www.nasa.gov/feature/nasa-lets-you-experience-pluto-time-with-new-custom-tool/

   • Luc Bulten zegt:

    Thanks! Super interessant concept waar ik nog niet over had nagedacht. Het lijkt me dus dat wanneer je tussen twee sterren/zonnen reist met een ruimteschip, het super donker is.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.