30 april 2017

Het beroemde Wow-signaal: aliens of toch gewoon kometen?

Wow

Op 15 augustus 1977 werd een ongewoon radiosignaal uit de ruimte opgepikt door de Big Ear-radiotelescoop in Ohio. Het signaal was dusdanig ongewoon, dat de ontdekker ervan (Jerry Ehman) het woordje “Wow” schreef op de computeruitdraai. Het signaal kwam binnen op een golflengte van 21 centimeter en dat komt overeen met de frequentie waarmee waterstofatomen energie adsorberen en uitzenden. Dat maakt het signaal “verdacht”, want dat maakt het voor aliens de ideale golflengte om contact te zoeken met ons.

Nadat

Reacties

 1. Aanvulling op deze blog: iemand is een crowdfunding-actie begonnen om de twee kometen te gaan bestuderen en dan te kijken of ze inderdaad de bron zijn van het Wow signaal. Zie: https://www.gofundme.com/wow-experiment
  De initiatiefnemers denken $ 20.000 nodig te hebben. Wat ze tot nu toe hebben binnengehaald? … $ 500,-. ’t is maar een begin. 🙂

  • EnceladusEnceladus zegt:

   Mmm, 500 dollar… Dat is niet echt dat je zegt: “WOW!”
   (Ik weet het: een inkoppertje. Had ik gewoon even zin in. 😉 )

   groet,
   Gert (Enceladus)

Geef een reactie