20 juni 2018

2015 was het warmste jaar ooit sinds het begin van de temperatuursregistratie

gistemp_map_2015

Afgelopen week kwamen wetenschappers van NASA en de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) met de cijfers van de gemeten oppervlaktetemperatuur op aarde en daaruit blijkt dat 2015 het warmste jaar ooit is sinds we de temperatuur zijn gaan registreren. De temperatuur wordt wereldwijd door zo’n 6300 meteorologische weerstations continue en automatisch gemeten en uit de gegevens blijkt dat de gemiddelde temperatuur op aarde in 2015 0,87

Reacties

  1. Waterrat zegt:

    Ik heb hierdoor nog nooit zó laat in het jaar nog in het open water kunnen zwemmen… 😉 Nog op 8 november met een vriend en vriendin naar een plas met steiger geweest. Zij zijn niet van die zwemmers, zéker zo laat in het jaar niet. Ik loop met oude spijkerbroek, shirt en sweater aan op de steiger en zij kijken liever op veilige afstand naar de plons… Ik zwem ontspannen en geniet, het is verfrissend, en het lekkere gevoel van natte kleren. Na het opdrogen en ‘opwarmen’ goede spijkerbroek, shirt en oude trui aangetrokken. Zij blijven liever op het strand terwijl ik lekker op de steiger ga wandelen, uitwaaien, genieten en zwemmen! Jazeker, lekker diplomazwemmen! 😉 Zij zijn blij dat zij droog blijven terwijl op veilige afstand de plons gebeurt. En ik geniet volop, van het heerlijke gevoel als mijn goede kleren nat worden, ik zwem ontspannen en na de plons nog een poos genieten van natte kleren aan mijn lijf! Maar dat was de laatste keer in 2015….

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.